Necmi Ağaoğlu: Mersin’in Ulaşım Sorunu Bütüncül Planlamayla Çözülmeli
DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Necmi Ağaoğlu, kentin ulaşım yatırımlarına ihtiyaç duyduğunu belirterek projelerin bütüncül ulaşım planıyla ele alınması gerektiğini söyledi.
Yayınlanma Tarihi 15 Eylül 2026,
Son Güncelleme 15 Eylül 2026
Necmi Ağaoğlu: Mersin’in Ulaşım Sorunu Bütüncül Planlamayla Çözülmeli
MERSİN – DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Necmi Ağaoğlu Mersin ulaşım sorunu üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Ağaoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Vatan Caddesi–Kuyuluk Kavşak Projesi’ni inceledi. Nitekim kentte giderek artan trafik yoğunluğuna dikkat çekti. Çünkü büyük projelerin tek bir kavşakla sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti. Sonuç olarak yatırımların kentin gelecekteki nüfus yüküne göre planlanmasını istedi.
Çukurova bölgesinde yer alan tüm ilçelerimiz ve Mersin halkı trafik yoğunluğunu yakından yaşıyor. Bu süreçte adanada.net olarak bölgemizdeki tüm altyapı ve siyaset gelişmelerini anlık aktarıyoruz. Sonuç olarak İl Başkanı Ağaoğlu’nun Mersin ulaşımına dair açıkladığı temel rapor şu şekildedir:
| Ulaşım Projesi Raporu | Necmi Ağaoğlu Tarafından Açıklanan Detaylar |
| Proje Bütçesi |
Vatan Caddesi–Kuyuluk projesi 1,5 milyar TL yatırımla yapılıyor. |
| Tamamlanma Tarihi |
İki katlı kavşak projesinin 2026 sonunda bitmesi hedefleniyor. |
| Temel Beklenti |
Yatırımın karşılığı kısa seyahat süresi olarak dönmelidir. |
| Gelecek Vizyonu |
Mersin trafiği tek tek kavşaklarla değil bütüncül çözülmelidir. |
1,5 Milyar Liralık Yatırım Vatandaşın Hayatına Yansımalıdır
Mersin’e yönelik ulaşım yatırımlarını desteklediklerini dile getirdi. Ancak harcanan kamu kaynağının sonuçlarını yakından takip edeceklerini bildirdi.
Araç sayısının hızla arttığını vurgulayan Ağaoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Mersin büyüyor ve kent içindeki hareketlilik artıyor. Bu nedenle alternatif ulaşım güzergâhları yapmayı bir ihtiyaç olarak görüyoruz. Nitekim Vatan Caddesi–Kuyuluk projesi 1,5 milyar liralık önemli bir kamu yatırımıdır. Bu dev yatırımın karşılığını Mersinli hemşerilerimiz daha kısa seyahat süresiyle almalıdır. Ayrıca daha güvenli bir ulaşım ağına kavuşmalıdır. Sonuç olarak harcanan her kuruşun kent yaşamına somut katkı sunmasını bekliyoruz.”
Proje Sürecinde Vatandaş Mağdur Edilmemelidir
Çalışmalar nedeniyle bölgede uygulanan geçici trafik düzenlemelerine değindi. Bu süreçte alternatif güzergâhların halka net biçimde duyurulmasını talep etti.
Sürücülerin bilgilendirilmesi gerektiğini savunan Ağaoğlu açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
“Büyük ulaşım projelerinde yapım aşamasında bazı sıkıntılar yaşanabilir. Burada önemli olan bu sıkıntıyı en aza indirecek planlamayı kurmaktır. Nitekim Mezitli ve Kuyuluk esnafını süreç hakkında düzenli bilgilendirmeliyiz. Ayrıca trafik yönlendirmelerini son derece anlaşılır yapmalıyız. Üstelik iş programında yaşanabilecek değişiklikleri kamuoyuyla şeffaf biçimde paylaşmalıyız.”
Mersin Trafiği Ulaşım Master Planıyla Ele Alınmalıdır
Büyükşehir Belediyesi’nin Sayapark ve Beşyol projelerini 2027 programına aldığını hatırlattı. Kent içi ulaşımda bütüncül bir yaklaşım geliştirilmesini önerdi.
Geleceğin Mersin’ini inşa etmek istediklerini belirten Ağaoğlu konuşmasını şu cümlelerle tamamladı:
“Mersin’in trafik sorununu bir kavşaktan diğer kavşağa taşımamalıyız. Nitekim Mezitli’den Akdeniz’e kadar ulaşım sistemini bir bütün olarak ele almalıyız. Yeni yol ve kavşak yatırımlarını toplu taşıma, bisiklet yolları ve otopark politikasıyla birleştirmeliyiz. Çünkü bugün sadece mevcut trafiği değil 20 yıl sonraki Mersin’i düşünmek zorundayız. Sonuç olarak hedefimiz eleştirmek değil, Mersinlinin zaman kaybetmediği çağdaş bir ulaşım sistemi kurmaktır.”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi projeleri, yol yapım çalışmaları ve otobüs sefer saatleri hakkında detaylı bilgiye Mersin Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca Mersin, Adana ve Çukurova bölgesindeki tüm ulaşım, altyapı ve siyaset haberlerini takip etmek için adanada.net Yerel Haberler kategorimizi her zaman ziyaret edebilirsiniz.



