Necmi Ağaoğlu’ndan Faili Meçhul Dosyalar İçin Uyarı: “Geciken Adalet Güveni Zedeler”
Necmi Ağaoğlu, faili meçhul dosyaların yeniden incelenmesini değerlendirerek şeffaflık, adalet ve toplumsal güven vurgusu yaptı.
Yayınlanma Tarihi 26 Nisan 2026,
Son Güncelleme 26 Nisan 2026
Necmi Ağaoğlu’ndan Faili Meçhul Dosyalar İçin Uyarı: “Geciken Adalet Güveni Zedeler”
MERSİN – DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Necmi Ağaoğlu, faili meçhul dosyaların yeniden incelenmesine ilişkin açıklama yaptı. Ağaoğlu, sürecin hem hukuki hem de toplumsal açıdan kritik olduğunu vurguladı.
Adalet Bakanlığı, 75 ilde 638 dosyayı yeniden incelemeye aldı. Ayrıca bu dosyalarda 693 maktul yer alıyor. Bu nedenle kamuoyu süreci yakından takip ediyor.
“ADALET GECİKİRSE GÜVEN SARSILIR”
Ağaoğlu, adaletin zamanında sağlanması gerektiğini söyledi. Aksi halde toplumda güven sorunu oluştuğunu belirtti. Ayrıca faili meçhul dosyaların yalnızca geçmişe ait olmadığını ifade etti.
Bu noktada Ağaoğlu, “Bu dosyalar bugün de adalet sistemine duyulan güveni etkiler” dedi.
“HER DOSYA BİR HAYAT”
Ağaoğlu, dosyaların sadece rakamdan ibaret olmadığını vurguladı. Her dosyanın bir insan hayatını temsil ettiğini söyledi. Bu yüzden sürecin titizlikle yürütülmesi gerektiğini dile getirdi.
Ayrıca ailelerin yıllardır cevap beklediğini hatırlattı. Bu nedenle en küçük şüpheye bile yer verilmemesi gerektiğini ifade etti.
“ŞEFFAFLIK VE HESAP VEREBİLİRLİK ŞART”
Ağaoğlu, inceleme sürecinde şeffaflık çağrısı yaptı. Sürecin bağımsız ve açık yürütülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca sorumluların hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi.
Bunun yanında toplumun beklentisinin net olduğunu vurguladı. Güvenin ancak bu şekilde sağlanacağını ifade etti.
“GEÇMİŞLE YÜZLEŞMEDEN GELECEK KURULMAZ”
Ağaoğlu, açıklamasının sonunda önemli bir vurgu yaptı. Geçmişteki olaylarla yüzleşmenin zorunlu olduğunu söyledi. Ayrıca adaletin sağlanmasının geleceği de güvence altına alacağını belirtti.
Sonuç olarak, yeniden açılan dosyalar toplumda yeni bir umut oluşturdu. Sürecin nasıl ilerleyeceği ise merakla bekleniyor.



