Seyhan Belediyesi’nden Temizlik Hizmetlerine 41 Araçlık Yatırım

Seyhan Belediyesi’nden Temizlik Hizmetlerine 41 Araçlık Yatırım
7 GÜN ÜCRETSİZ DEMO

Yayınlanma Tarihi 28 Ağustos 2026,

Son Güncelleme 28 Ağustos 2026

Seyhan Belediyesi’nden Temizlik Hizmetlerine 41 Araçlık Yatırım

ADANA – Seyhan Belediyesi temizlik alanında devrim niteliğinde bir adım attı. Belediye yönetimi Seyhan Belediyesi temizlik aracı filosunu 41 yeni araçla güçlendirdi. Nitekim ekipler kiralama yöntemi yerine doğrudan satın alma yolunu tercih etti. Çünkü belediye bu hamleyle büyük bir kamu israfının önüne geçti.

Adana genelinde yer alan tüm ilçelerimiz ve Seyhan halkı yapılan bu dev yatırımı takdirle karşılıyor. Bu süreçte adanada.net olarak kentimizdeki tüm yerel hizmetleri anlık aktarıyoruz. Sonuç olarak belediyenin öz malı haline gelen 41 yeni aracın detay raporu şu şekildedir:

Filo Yatırım Raporu Seyhan Belediyesi Araç Alım Detayları
Alınan Araç Sayısı

Toplam 41 adet yeni temizlik aracı.

Tedarik Yöntemi

Kiralama yerine doğrudan satın alma (Öz Mal).

Yatırım Amacı

İsrafı önlemek ve araç filosunu kalıcı kılmak.

Hizmet Sahası

Seyhan’ın 96 mahallesinin cadde ve sokakları.

Kiralama Yerine Satın Alma Modeli Uygulandı

Seyhan Belediyesi yetkilileri ilçenin temizlik hizmetlerini güçlendirmeyi hedefliyor. Bu nedenle ekipler temizlik çalışmalarını daha etkin ve hızlı kılmak istiyor. Ayrıca araç filosunu öz kaynaklarla yenileme kararı aldılar. Çünkü belediye yönetimi kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanmayı temel ilke ediniyor.

Projeye dair detayları paylaşan Belediye Başkanı Oya Tekin “Halkın parası halkta kalacak” anlayışını vurguladı. Bu düşünce doğrultusunda 41 yeni araç belediye envanterine doğrudan katıldı. Böylece kiralama maliyetleri tamamen ortadan kalktı.

Seyhan Belediyesi temizlik aracı teslim töreni

Seyhan’ın Kaynakları Seyhanlılara Hizmet Ediyor

Yerel yönetim projeye dair detaylı bir resmi açıklama yayımladı. Nitekim açıklamada kentin geleceğine kalıcı bir imza atıldığını vurguladılar. Üstelik kurum yetkilileri öz kaynakları doğru yönlendirmenin gururunu yaşıyor.

Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

“Başkanımız Oya Tekin’in liderliğinde önemli bir projeyi tamamladık. Bu doğrultuda kiralama yöntemini tamamen bir kenara bıraktık. Sonuç olarak 41 yeni aracımızı doğrudan satın aldık. Araçlarımızı belediyemizin bünyesine katmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca bu çalışma sadece bir araç alımı değildir. Çünkü büyük bir israfın önüne geçtik. Öz malımız olan araçlarımızla hizmet kapasitemizi hızla artırıyoruz.”

Yeni Araçlar Tüm Mahallelerde Sahaya İniyor

Yeni filonun Seyhan’ın sokaklarında aktif görev yapacağını belirttiler. Çünkü ekipler her mahallede hijyen standartlarını yükseltmeyi amaçlıyor. Ayrıca araçlar caddelerde daha hızlı temizlik olanağı sunacak. Bu nedenle belediyenin öz malı olan araçlar hizmet kalitesini üst seviyeye çıkaracak.

Seyhan Belediyesi temizlik aracı teslim töreni

Hizmet kararlılığını vurgulayan belediye yetkilileri açıklamayı şu sözlerle tamamladı:

“Kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Bu nedenle her yatırımımızı Seyhanlıların hizmetine dönüştürüyoruz. Kiralık değil, belediyemizin kendi malı olan araçlarla sahadayız. Ayrıca ilçemizin geleceğine kalıcı yatırımlar kazandırmayı sürdüreceğiz. Sonuç olarak 41 yeni temizlik aracımız Seyhan’ımıza hayırlı olsun.”

Seyhan Belediyesi araç filosu, temizlik hizmetleri ve belediye yatırımları hakkında detaylı bilgiye Seyhan Belediyesi resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca Adana, Seyhan ve Çukurova bölgesindeki tüm yerel yönetim haberlerini takip etmek için adanada.net Yerel Haberler kategorimizi her zaman ziyaret edebilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın