Ayhan Barut: Adana’daki Sel Felaketine Karşı Önlem Şart
Yayınlanma Tarihi 25 Şubat 2026,
Son Güncelleme 25 Şubat 2026
Ayhan Barut Adana sel felaketi sonrası yaşanan yıkımın hızla giderilmesi gerektiğini vurguladı.
Ayhan Barut, aşırı yağışların ardından Adana’da meydana gelen su taşkınları nedeniyle oluşan mağduriyetleri TBMM gündemine taşıdı. Barut, yaraların bir an önce sarılması ve benzer acıların tekrar yaşanmaması için etkin önlemler alınmasını istedi.
“Bu Kara Tablo İktidarın Eseri”
TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Barut, yaşanan felaketin doğal değil, plansızlığın sonucu olduğunu ifade etti. Aşırı yağışların ardından Karayolları sorumluluğundaki ana yolların çöktüğünü, köprülerin yıkıldığını hatırlattı. Bununla birlikte barajlardan bırakılan suyun ekili ve dikili alanlara dolduğunu belirtti.
Barut’a göre Seyhan ve Ceyhan Nehri yataklarında yaşanan taşkınlar, binlerce vatandaşın evini, ahırını ve tarım alanını su altında bıraktı. Bu durumun iktidarın öngörüsüzlüğünden kaynaklandığını söyledi.
Bereket Mağduriyete Dönüştü
Ayhan Barut, kuraklık dönemlerinde bir damla suya hasret kalındığını hatırlattı. Buna karşın gerekli yatırımlar yapılmadığı için bugün suyun felakete dönüştüğremembertti. Ona göre doğru planlama yapılsaydı bu tablo ortaya çıkmazdı.
Ayrıca Barut, iklim krizinin artık göz ardı edilemeyecek bir gerçek olduğunu da vurguladı.
“Yaralar Sarılmalı, Afet Bölgesi İlan Edilmeli”
Felaket sonrası atılması gereken adımları sıralayan Barut, öncelikle afet bölgesi ilanı çağrısı yaptı. Ekili-dikili alanları zarar gören çiftçilerin ve yaşam alanları yıkıma uğrayan vatandaşların kayıplarının hızla karşılanması gerektiğini dile getirdi.
Bunun yanında zarar tespit çalışmalarının gecikmeden tamamlanmasının önemine dikkat çekti.
Kalıcı Çözüm Çağrısı
Ayhan Barut, yalnızca geçici desteklerin yeterli olmayacağını ifade etti. Sel, taşkın ve kuraklık riskine karşı kalıcı projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Ona göre iklim krizine uygun altyapı yatırımları artık ertelenemez hale geldi.
Son olarak Barut, halkın yaşadığı mağduriyetin sorumlularının da hesap vermesi gerektiğini belirtti.



