Müzeyyen Şevkin: Barbaros Mahallesi TOKİ Mağdurları Evlerini Bekliyor
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Seyhan Barbaros Mahallesi’nde yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm sürecini Meclis gündemine taşıdı. Hak sahiplerinin yıllardır ev beklediğini belirten Şevkin, yetkilileri şeffaf olmaya çağırdı.
Yayınlanma Tarihi 5 Haziran 2026,
Son Güncelleme 5 Haziran 2026
Müzeyyen Şevkin: Barbaros Mahallesi TOKİ Mağdurları Evlerini Bekliyor
ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, Seyhan ilçesindeki kentsel dönüşüm kördüğümünü Meclis gündemine taşıdı. Barbaros Mahallesi’nde yıllardır bitmeyen TOKİ sürecine dikkat çeken Müzeyyen Şevkin, hak sahiplerinin sesini parlamentoda duyurdu. Genel Kurul’da konuşan Şevkin, 2016 yılında başlayan projenin hâlâ tamamlanamadığını ifade etti. Bu bağlamda, yüzlerce ailenin büyük bir belirsizlik içinde çaresizce bekletildiğini vurguladı.
Kentsel dönüşüm planlamasının detaylarını hatırlatan Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, projenin büyüklüğüne değindi. İlk etapta bölgede 2 bin 811 konutun yıkılacağının söylendiğini belirtti. Bunun yerine ise 4 bin 80 modern konut yapılacağının vaat edildiğini açıkladı. Ancak aradan geçen uzun yıllara rağmen inşaatların bitmediğini dile getirdi. Özellikle dar gelirli vatandaşların bu süreçte hem ekonomik hem de sosyal olarak ciddi şekilde mağdur edildiğini aktardı.
“Konutlar Tamamlandıysa Neden Hak Sahiplerine Verilmiyor?”
Bölgedeki belirsizliğin mahalle halkını canından bezdirdiğini söyleyen Müzeyyen Şevkin, resmi kurumlardan yanıt alamadıklarını belirtti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü’ne yapılan başvuruların cevapsız kaldığını ifade etti. Vatandaşların üç yıldır net bir açıklama beklediğini vurgulayan Şevkin, konuşmasında şu soruları yöneltti:
“Vatandaşlarımıza sürekli olarak geri dönüş yapılacağı söyleniyor. Fakat bugüne kadar atılmış somut hiçbir adım göremiyoruz. Buradan yetkililere açıkça soruyorum: Eğer bu evler tamamlandıysa neden hak sahiplerine teslim edilmiyor? Adanalı hemşehrilerimiz güvenli yuvalarına kavuşmak için daha ne kadar bekleyecek?”
“Deprem Bölgesinde Bu Belirsizlik Kabul Edilemez”
Adana’nın deprem risk kuşağında yer aldığına dikkat çeken Müzeyyen Şevkin, sürecin uzamasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Kentsel dönüşümün asıl amacının can ve mal güvenliğini korumak olduğunu hatırlattı. Gecikmelerin kamu kurumlarına olan güveni zedelediğini söyledi.
Deneyimli siyasetçi, Barbaros Mahallesi halkı adına yaptığı acil çağrıyı şu sözlerle tamamladı:
“Devletin vatandaşına verdiği sözleri tutması sosyal adaletin bir gereğidir. Yetkililer artık bu süreci şeffaf bir şekilde yürütmelidir. Yaşanan gecikmelerin sebepleri kamuoyu ile net bir şekilde paylaşılmalıdır. Sonuç olarak, Barbaros Mahallesi’ndeki TOKİ konutları derhal hak sahiplerine teslim edilmeli ve vatandaşların mağduriyetine son verilmelidir.”
Haberin detayları ve Adana’daki kentsel dönüşüm projelerinin son durumu için TBMM Resmi Sitesi tutanaklarını inceleyebilirsiniz. Ayrıca kentteki tüm sıcak gelişmeleri anlık takip etmek için adanada.net Politika sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.



