Muhammet Çelebi Keyhıdır: “Gençlerimizi Kaybediyorsak Bunun Vebali Hepimizin”
Yayınlanma Tarihi 28 Ocak 2026,
Son Güncelleme 28 Ocak 2026
Saadet Partisi Adana İl Başkanı Muhammet Çelebi Keyhıdır, Adana’da gençler arasında giderek artan madde bağımlılığına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Keyhıdır, sorunun yalnızca güvenlik perspektifiyle ele alınmasının yetersiz kaldığını vurguladı. Ayrıca gençlerin sahipsiz bırakıldığı bir ortamda bağımlılığın kaçınılmaz hale geldiğini söyledi.
Öncelikle aile yapısının zayıflamasına dikkat çeken Keyhıdır, sosyal destek mekanizmalarının da yeterince işlemediğini ifade etti. Bu nedenle gençlerin ciddi bir boşlukta bırakıldığını belirtti. Ona göre bu boşluk, zararlı alışkanlıklarla hızla dolduruluyor. Ayrıca bu durumun bireysel tercihlerle açıklanamayacağını açıkça dile getirdi.
Bununla birlikte Adana’da birçok ailenin bu sorunla tek başına mücadele etmek zorunda kaldığını vurguladı. Rehberlik hizmetlerinin yetersiz kaldığını belirten Keyhıdır, psikolojik destek ve önleyici sosyal çalışmaların artırılması gerektiğini söyledi. Özellikle gençlerin korunmasının, geleceğin korunması anlamına geldiğini ifade etti.
Saadet Partisi’nin insanı merkeze alan bir siyaset anlayışını benimsediğini hatırlatan Keyhıdır, ahlaki ve sosyal değerlerin güçlendirilmediği bir toplumda kalıcı çözümler üretilemeyeceğini söyledi. Bu noktada önleyici politikaların, tedavi edici adımlardan çok daha kıymetli olduğunun altını çizdi.
Son olarak Muhammet Çelebi Keyhıdır, gençlerin umutlarını sokaklara terk etmeyeceklerini belirtti. Aileyi, eğitimi ve toplumsal dayanışmayı güçlendiren bir anlayışla mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.
-
Adana gündemindeki siyasi gelişmeler için: Adana Haberleri



