7 GÜN ÜCRETSİZ DEMO
7 GÜN ÜCRETSİZ DEMO
02.09.2026 - Adanada.NET | Adana'nın Şehir Portalı | Adana haber net

Süheyla Gergin Kadın Girişimcileri Ödül Sürecine Çağırdı

Süheyla Gergin Kadın Girişimcileri Ödül Sürecine Çağırdı
7 GÜN ÜCRETSİZ DEMO

Yayınlanma Tarihi 26 Temmuz 2026,

Son Güncelleme 26 Temmuz 2026

Süheyla Gergin Kadın Girişimcileri Ödül Sürecine Çağırdı

ADANA – İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Gergin, tüm üretici kadınları ödül sürecine davet etti. Deneyimli başkan, “İŞKAD Kadın Girişimci Ödülleri 2026” başvurularının başladığını duyurdu. Başvuruların 15 Ağustos 2026 Cumartesi gününe kadar süreceğini açıkladı. Özellikle kadınların ekonominin her alanında yer alması gerektiğini belirtti. Bu nedenle üretimin kalkınma için şart olduğunu vurguladı. Nitekim Süheyla Gergin, bu organizasyonun kadınları teşvik eden en önemli platform olduğunu söyledi.

Adana genelinde yer alan tüm ilçelerimiz ve Çukurova bölgesindeki kadın girişimciler bu büyük organizasyonu heyecanla bekliyor. Bu süreçte kadın istihdamını destekleyen Süheyla Gergin, projeleriyle fark yaratmaya devam ediyor. Sonuç olarak organizasyon kapsamında belirlenen takvim ve başvuru kategorileri şu şekildedir:

Süreç ve Aşama Bilgileri  Takvim Tarihleri ve Sorumlular 

Başvuru Kabul Tarihleri

1 Temmuz – 15 Ağustos 2026

Jüri Değerlendirme Süreci

Alanında uzman jüri kurulu

Jüri Başkanlığı Görevi

Prof. Dr. Azmi Yalçın (Çukurova Üniv.)

Ödül Töreni Tarihi

3 Kasım 2026

Tüm Kadın Girişimcilerimizi Başvuruya Bekliyoruz

Kadınların ekonomi içerisindeki rolünün her geçen gün güçlendiğini belirten Süheyla Gergin, dernek çalışmalarını özetledi. İŞKAD olarak yıllardır eğitimler ve çalıştaylar düzenlediklerini ifade etti. Ayrıca farkındalık projeleriyle girişimciliği desteklediklerini ekledi. Çünkü kadınların ürettiği değer ekonomiyi doğrudan büyütüyor. Nitekim başkan, başarı hikayelerinin yeni kadınlara ilham verdiğini aktardı.

Girişimcilik ekosistemine çağrıda bulunan deneyimli yönetici, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Kadınlar ürettikçe ülkemizin ekonomisi güçleniyor. Amacımız yalnızca başarılı kadınları ödüllendirmek değildir. Bizler onların tecrübelerini yeni girişimcilere rol model olarak sunuyoruz. Kadınlarımızın daha çok ürettiği bir Türkiye hepimizin ortak hedefidir. Bu nedenle şartları taşıyan tüm kadınlarımızı başvuru yapmaya davet ediyoruz.”

Yedi Farklı Kategoride Ödüller Sahiplerini Bulacak

Yarışmanın değerlendirme sürecine dair bilgiler veren Süheyla Gergin, jürinin titizlikle çalışacağını söyledi. Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Yalçın liderliğindeki kurulun dosyaları inceleyeceğini belirtti. Üstelik akademi ve iş dünyasından önemli isimlerin jüride yer aldığını ekledi. Bu nedenle tarafsız ve güçlü bir değerlendirme yapılacağını duyurdu.

Başvuruların kabul edileceği yedi temel kategori şu şekilde sıralandı:

  • Kadın Girişimci Ödülü

  • Genç Kadın Girişimci Ödülü

  • Kadın Girişimci (Start-Up) Ödülü

  • Sosyal Girişimci Ödülü

  • Teknolojide Kadın Girişimciliği Ödülü

  • Başarılı Kadın Yönetici Ödülü

  • Kadın İstihdamına Katkı Sunan Firma Ödülü

Sonuç olarak tüm kadınların başarısının Türkiye’nin başarısı olduğunu vurgulayan Süheyla Gergin, İŞKAD olarak üretici kadınların yanında durmaya kararlılıkla devam edeceklerini dile getirdi.

İŞKAD projeleri, kadın girişimcilik başvuruları ve dernek faaliyetlerinin detayları için İŞKAD Resmi İnternet Sitesi portalını ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Adana genelindeki tüm sıcak gelişmeleri anlık takip etmek için adanada.net Yerel Haberler ana sayfamızı her zaman ziyaret edebilirsiniz.

7 GÜN ÜCRETSİZ DEMO
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın