Muhammet Çelebi Keyhıdır Gıda İsrafı Açıklaması İle Çağrıda Bulundu

Muhammet Çelebi Keyhıdır Gıda İsrafı Açıklaması İle Çağrıda Bulundu
7 GÜN ÜCRETSİZ DEMO

Yayınlanma Tarihi 18 Ağustos 2026,

Son Güncelleme 18 Ağustos 2026

Muhammet Çelebi Keyhıdır Gıda İsrafı Açıklaması İle Çağrıda Bulundu

ADANA – Saadet Partisi Adana İl Başkanı Muhammet Çelebi Keyhıdır gıda israfı hakkında açıklama yaparak milli bir mücadele çağrısı sundu. İl başkanı, israfın yalnızca ekonomik kayıp olmadığını söyledi. Nitekim Muhammet Çelebi Keyhıdır, toprağın ve çiftçi emeğinin korunması gerektiğini vurguladı.

Adana genelinde yer alan tüm ilçelerimiz ve tarım alanları büyük üretim potansiyeli taşıyor. Bu süreçte adanada.net olarak kentimizin ekonomi ve tarım gündemini anlık aktarıyoruz. Sonuç olarak Muhammet Çelebi Keyhıdır’ın gıda güvencesine dair öne çıkardığı temel çözüm önerileri şu şekildedir:

Gıda Güvenliği Ve İsraf Adımları Muhammet Çelebi Keyhıdır Tarafından Sunulan Çözümler
Gıda Bankacılığı Uygulaması

Tüketilebilir durumdaki ürünler ülke genelinde dağıtılmalıdır.

Soğuk Zincir Altyapısı

Hasat sonrası kayıpları engellemek için depolama güçlenmelidir.

Organik Atık Tesisleri

Atıklar kompost ve biyogaz tesislerinde değerlendirilmelidir.

Dijital Süreç Yönetimi

Tedarik süreçleri dijital teknolojilerle takip edilmelidir.

Muhammet Çelebi Keyhıdır Gıda İsrafı Ve Çiftçi Emeği

Milli kaynakların korunması gerektiğini ifade eden Keyhıdır, üretici sorunlarına dikkat çekti. Üstelik parti yönetimi, sadece vatandaşa çağrı yapmanın yeterli olmadığını savundu. Çünkü üretimden tüketime kadar uzanan gıda zincirini verimli yönetmek gerekiyor. Nitekim tarladan sofraya kurulan verimli sistemler milli serveti doğrudan koruyor.

Siyasi vizyonunu aktaran İl Başkanı Muhammet Çelebi Keyhıdır, değerlendirmelerinde şu ifadeleri kullandı:

“Gıda, Cenab-ı Allah’ın bizlere bahşettiği en büyük nimetlerden biridir. Bu nimetin kıymetini bilmek inancımızın ve kültürümüzün temel gereğidir. Bu nedenle gıda kayıplarını önleyecek somut adımları acilen atmamız gerekiyor.”

Yerel Yönetimler Organik Atıkları Ekonomiye Kazandırmalıdır

Marketlerde satış dışı kalan ürünlerin değerlendirilmesini isteyen Keyhıdır, belediyelere sorumluluk yükledi. Bu nedenle organik atıkları kompost tesislerinde enerjiye çevirmek büyük önem taşıyor. Ayrıca çocukların küçük yaşta israf bilinciyle yetişmesi geleceğimizi doğrudan şekillendiriyor.

Sözlerini birlik ve bereket çağrısıyla bitiren Muhammet Çelebi Keyhıdır, uyarısını şöyle tamamladı:

“Gıda israfıyla mücadele etmeyi milli bir görev kabul ediyoruz. Kamuyu, özel sektörü ve tüm vatandaşlarımızı harekete geçmeye çağırıyoruz. Sonuç olarak israfın olmadığı adil bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz.”

Gıda güvenliği politikaları, tarımsal destekler ve israfla mücadele projeleri hakkında detaylı bilgiye T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca Adana ve tüm ilçelerindeki tarım, ekonomi ve yerel siyaset haberlerini anlık takip etmek için adanada.net Ekonomi Haberleri ana sayfamızı her zaman ziyaret edebilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın